A PCLinuxOS, a Windows XP-hez vagy a Mac OS-hez hasonlóan, egy operációs rendszer. A PCLinuxOS egy GNU/Linux disztribúció, amely a Linux kernelre épül, és a GNU eszközeit használja. A PCLinuxOS csak egy, a számtalan, világot elárasztó, felhasználóbarát Desktop rendszerek közül. Egy kicsi, de annál lelkesebb fejlesztői csapattal, a PCLinuxOS olyan ún. Desktop Ready (konyhakész) szoftvereket nyújt a felhasználóknak, amelyek teljes mértékben kihasználják az Open Source Közösség erejét.

Alapértelmezett esetben, Önhöz a PCLinuxOS, egy angol nyelven kommunikáló, önmagát elindító, Live CD-ként érkezik, és anélkül használhatja, hogy bármit is feltelepített volna a gépére. A CD-n lévő tömörített adat, több mint 2 GB-nyi programot tartalmaz, ebbe beletartozik egy komplett grafikus, asztali környezet, irodai csomag, webböngészők, e-mail kliensek, p2p fájlmegosztó alkalmazások, multimédiás programok, és még rengeteg hasznos dolog, mind készen, beállítva, csak használni kell őket.

Ha már megismerte, megszerette a PCLinuxOS-t a Live CD használata során, és szeretné használni egy stabil, megbízható rendszerként, akkor a Live CD használata közben lehetősége van rá, hogy telepítse a PCLinuxOS-t a számítógépére. A már feltelepített PCLinuxOS rendszerét könnyedén naprakészen tarthatja a beépített frissítési lehetőségekkel.

Remélhetőleg úgy találja majd, hogy a PCLinuxOS az egyik legjobb, (ha nem a legjobb) legrendezetteb, legmegbízhatóbb, legfelhasználóbarátabb rendszer, amelyet idáig kipróbált, amely kíváló alapértelmezett, és lenyűgöző multimédiás alkalmazásokat tartalmaz.

Mostmár elérhető a lefordított rendszer ami szintén live cd formában készült el. A cd betöltödése után, rögtön az első nyitóképernyőnél kiválasztható a Magyar nyelv, az f2 gomb segitségével.

Most készítünk egy dvd-s változatot, ahol már a felhasználói programok 99,9%-a is Magyarul komunikál velünk. Nos, ez a dvd meg lesz pakolva mindennel, ami szem szájnak ingerel. A Multimédián át az irodai programok, a lehető legtöbb, és legújabb driver, az eszközeinkhez, és ami még talán nem volt más disztróknál sem, játékok.....igen jól olvastad játékok!

Remélem tudtam kedvet csinálni ehhez a nagyszerű Linux változathoz, annál is inkább mivel ez a rendszer főleg a kezdő, a Linuxszal még csak most ismerkedő felhasználóknak is kiváló lehetőséget ad a kezdeti nehézségek leküzdésében. De azért használják szép számmal haladó felhasználók is!

Mégegyszer a weboldal ahonnan letölthetitek egyenlőre még a live cd-s változatot:http://www.pclinuxos.hu

És azt hiszem hogy a Karácsonyfa alá már odatahetitek a kész DVD-s változatot is!

Még annyit hogy a fórumunk kizárólag a beírt problémára koncentrál, és arra keresi a választ, nem pedig gúnyolódásra, és más leszólásokra, amikre sajnos sok példa van a hazai Linuxszal kicsit is foglalkozó fórumokon. (Akinek nem inge, ne vegye magára!)

Remélem elegendő információt tudtam adni a rendszer iránt érdeklődőknek, ha nem, keressen minket a fenti webcímen, vagy küldjön bátran akár privát üzenetet is!

Kernel verzió:2.6.22.9
Csomagkezelő:Synaptic, és Rpm csomagokat használ. Tehát anno a Mandrivábol indult, de mára már csak a csomagformátum az ami emlékeztet a kezdetekre.
Ablakkezelő: KDE....3.5.7
És kb 8000 db program van a repókban...
Az ubuntuval szembeni eggyetlen előnye, hogy telepítés után már teljes multimédiát kezel.
Tehát, telepítéskor feltelepíti az összes multimédiás kodeket amire csak szükség lehet, a flash-tol, az mp3-on át, a divix támogatásig, és még dvd-t is lejátszik rögtön a telepítés után. Egyébként minden más területen egálban van a két rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://pclinuxos.blog.hu/api/trackback/id/tr78220938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása